Monday, May 30, 2011

:: ada apa dengan lagu?? ::

lagu..lagu..nyanyi..nyanyi..dan nyanyi...hohoho...sy skrg tgh jatuh cinta dengan lagu ini.."kisah hati"...hah, do noe la y?dah la kunset AF ari tu pon nyanyi lagu ni..mentor jugak~haaaaaaaa!lagi la kannn..tapi btol la bila dgr ini lagu mcm berhantu okeh..terngiang2 jek kat tepi tinge ni..berlagu2 jek dlm otak...sampai la bosan!hahaha..sebaik now kt opis u tube dah kene block kalo tidak selamat la aku ulang 18 kalo tiap sejam!hahha..kesian sape yg jadi jiran2 aku..haaha!
oppsss...sebut psl lagu2 ni..aku tatau la kenapa aku tk ley btol dgr beberapa lagu yg dulu aku suka ulang dgr 18 kali jgk..hmmm, maybe sbb waktu tu....keadaan masa tu kot..sangat sadis!!sudahnye..bila aku terdgr lagu2 tu skang.aku rasa mcm ditarik puting beliung utk kembali ke masa tu & keadaan itu..aihh, sngt tak best ooo!so kalo terdengar kat radio dengan pantas tukar channel lain..or kalo jalan2 terdengar kompem tutup tinge ni rapat2!ahaha..mcm sengal okeh!mau tau kaaa lagu ape?hahaha..stakat ni yg aku ingat ni la senarainye..esok2 kalo aku ingt lagi aku update lain!hahahaha

...toing toinggg toingggggggggggg!!! ^____^
  1. trouble is a friend
  2. the show
  3. hatin' in the club
  4. the climb 
uisshh..very the kan!tp tu la kenyataannye..hahahha!!

eh eh..now kt opis tu bkn takat u tube je kenot..FB pon kenot dah skng ni..hadoi gile sengal lar...masa2 lapang yg ado ni nk letak kt mane ni  skng ni~toing toing toing~banyak kan masa lapang ko cik noba kan!haha..yang ado aku bukak blogger.com ni..pastu ngadap draft..pastu ttp balik...pastu bk balik draft yg sama balik..dabel sengal!alaaa..lelama biasa la..mcm la dulu ade fb2 ni..tadek kan..ley je kan!hahaha..nk sedapkan ati..sebaik ade cik iphone! hehe...


Wednesday, May 25, 2011

:: citrawarna versi danish ::

taraaaaaaaaa....he is so cool..biar smpai besar yer anish mcm ni..



video


~this video taken mase pegi tgk paksu dia bercitrawarna dekat dataran..so bila show dah abes, we ols turun cari paksu dia nk bwk balik..jumpa la dengan kawan² paksu dia..& kebetulan pulak masa tu event tak abes lagi..tp event bebas la..juget² beramai-ramai..so si kecik ni pon ape lagi..adoih..tk larat nk gelak tgk dia..kawan² paksu lak melayan..haaa, selamat laa kan~
ok la..enjoys the video..ekceli ade lagi..tp tk ley lak nk donlod yg lagi satu tu..maybe berat kot~ :-)


Wednesday, May 18, 2011

| acara pankreas pecah di petang hari rabu!! |

hah, jgn terkejut ngn tittle post ni..yup!mmg pankreas aku pecah ari ni!smpai sejuk2 tangan ketar2 kaki..sebaik tk kene hantar pi spital jer..haha!mcm kronik kan bunyi nyer!yer..pada aku mmg kronik sbb hny aku yg melaluinya..aaaAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa : mari recall semula kejadian jam 510 ptg (kot..agak je la sbb lepas balik dr surau kejadiannyer!!)

kringg kringggggg....
aku : hellooo (dgn nada yg ngade2 angkat tepon!!sbb aku mcm seronok angkat tepon ari ni kan!!eeegghh!!)
si pemusnah pankreas! : hello..nova..aku S*&#^! nk tnya psl .......
aku : aaaaa ..hmmm( dr nada yg ngade tu trus tukau tune tak koser nk bercakap plus memek muka yg paling hodoh skli!mujur tkde hidden camera!kalo ade mesti sume pengsan tgk muka aku!!)

owwhh..lepas tu tak sanggup aku nk tulis ape kejadiannye!!sore aku~gaya aku~memek muka aku~ hanya cermin kt depan muka aku je yg tau!!ya ampunnn..seriusss aku menyampah tahap yg aku sndri tak tau nk tafsirkan..dlm hati hanya berkata: beraniii ko kol aku ekkkkk!!ehhhhhhhhhh..menyesal angkat tepon!hah..masa tu tgn da sujuk2..kaki pon dah ketar2..sbb pankreas dah pecah!!pecah sbb aku dh tk mmpu nk tahan tahap kemenyampahan aku!!bbbbrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.......

helloooo..ko sila jgn perasan yg aku akan melonjak keriangan sbb ko tepon aku yer!puhlease!!sket pon tidak..yg ade tahap menyampah lg meluat!!ya ampunn..seriusss! until post ini ditaip..hati dan perasaan aku ni tak tau la nk kata mcm mane..sume2 perasaan ader!eeggggghhhhhhhhhhhhh...me dislike!!

** harap maap yer..bila smpai tahap mcm ni ('mcm ni' tu harap maklom..ko yg wujudkan tahap tu!skian trima kasih) sikap aku utk berprefosioanal sngt gagal! yer..aku tau!amat salah sbb aku tk pandai utk tune sikap aku dr menyampah kepada sikap yg lebih prefosional tu~tp atleast aku jawab soalan ko dr aku letak tepon tu sebaik aku dgr name ko kan?!!**

**sorry...aku mmg tak kan boley nk berinteraksi dengan ko skng ni baik dlm tepon..lagikan berdepan-depan!egghh..segala mala pertanyaan berkaitan dengan pekerjaan lebih baik ko emel je kt aku..dan aku boleh berkompromi utk reply email2 ko tuh..tp not by phone..or asking me depan2!!aku boley jd gila~yup!gila sbb aku dah save dlm otak aku ni yg aku menyampah kt ko skrg nih!!pahammmm???! oww..koir!!lagi 1 keadaan yg aku terpaksa utk mengadap ko kan!percayalah..tiap kali dgr sore ko aku rasa benciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!**

**to : az~ cik pencetusss!! (huhu..dia yg transfer itu call dgn mengatakan sila call nova!!) hadoii..cik, maap lar..sy ter lost remote control la cik!!mesti cik marah kan!! n kate sy sngt tak profesional!!tk boleh nk diff between pekerjaan dan personal kan~yup! i admit it!!sy akn jd fragile cenggini la..sbb tu kalo ade 1000 jalan..sy akan guna jalan yg ke1000 tu tuk elak berinteraksi atau bertembung atau apa2 je yg berkaitan dengan makhluk perosak tuh!!tapi kalo dah terpaksa what to do lagik!me harus redho wif the situation~wpon hati tak berapa nk snggup!!uhuhu..maap yer cik~hopefully ini first & last...aaaAAaaaa... :(

moral of the story: 
~jgn sesekali nk wujudkan perasaan terlebih suka pd org!skrg ko dah jd terlebih menyampah lagi benciii kan!!
~jgn sesekali nk wujudkan perasaan terlebih suka tu pd org seopis dengan anda kalo anda tk pandai nk menjadi seorang yg profesional!

....aku tau aku mmg tk kn boleh nk undurkan ms tu kembali~so aku yg kene sentiasa redho dengan semua perkara2 yg akan jd nanti dan yg dah terjadi..wpon aku tau..semua tu ssh dan payah!segala mala rasa yg ada tu hny aku yg lalui...bila jd mcm ni,,aku rasa mcm nk menjerit! nk menangis!..mcm2 perasaan yg tiba2 je timbul~hmmm....hujan malam ni yg lebat dh sm lak lebatnye dengan tangisan dalam hati aku ni skrg!! :( 

...fuhhhh~me is tryingggg!!!eegghhhh...relaxxx nova!cool!!u can do it...jgn tarik perasaan ko yg halus tu ke zaman kenangan silam tu okeh!!letsss chilllaxxxxx okeh...:) :) :) :) :)


Tuesday, May 10, 2011

..main kawen²..

wahahahaha..amik ko!!hari balas dendam mengupdate!hahaha..motip la sngt kan..tk kuar mkn ley la ngadap ini blogger dot com!hahaha..
ok mau update 2 last week punye cerita jugak!hahhaha..nashebbb laaa...makcik malas nk haplod pic kt FB!sngt kesengalan skrg ni..so better la menghaplod kt sini je..tp tu la takingggg timeeee ler sngt kan!hahaha..

1st wedding : Suzila & Baron
01052011

** suzie mmber skola men dulu..me & cid je yg dpt pegi wed dia..sbb ms date ni geng skul yg lain da ade aktiviti family lain plus ain have to go to mira house sbb mira pong jemput kenduri gak..kene la separate pergi cm ni kan..& ptg tu lak ade bday dedel..*hikss..jap lg kalo smmpt update pic ms sebedei dedel lak yer!**



2nd Wedding : Fiza & Izral
07052011
** fiza & izral both our opismate..hehehe..so boley la pilih nk gi kenduri mane 1...ihihi, me choose want to go wed kat umah izral je sbb dekat sket..umah fiza jauh la..hehe~tak pe asalkan menghadirkan diri kan..yeay!!**
pic ni antara geng2 oum yg hadir :)

** hehehe...nk jgk tuh! ;p **

**me & fiza**

ok..done cerita main kawin²!nextttttttttttttttttttt!ahhahahaha

:: 2 hari di KLIBF ::

yesslahh..mari mensudahkan entry yg dah lama tertangguh dr 2 mggu lepas..berlumut dah dok letak kt draft ni..huhuhuhu..as we all noe 2 last week kn ada KLIBF kt PWTC & aku mmg tak pernah nye nk miss la pergi situ..paling tidak mesti beli novel..bkn la 1 tp 3..4 skali beli!hahahha..dulu² zaman sekolah gi book fair sebook la nk cr buku rujukan la..buku latihan la..hihih, berebut ngn geng² skul..harus nk cari brand yg best..ramai pon ramai la yg penting dpt beli buku rujukan yg terbaik kann...hahaha..but now tiap kali aku pegi book fair ni pon still pergi kat booth Sasbadi la..Pelangi la utk cari buku² yg sama sbb per lagik..belikan buku² rujukan & latihan utk adik aku la pulak kan..wahahahhaha baik kan kakak!gegeggege...tak per lar..hasilnya berbaloi² nnti..hehehe..

dua hari kot sempat menjelajah kesana..tp paling worst 2nd last day..makk aihh, ramai tol manusia..mmg sngt² sesak..stress gilos!!ekceli pegi ms hari sabtu tu sbb nk temankan cik yani..gilos la..nk jalan pon tk ley!iskk..sebaik la den da borong novel hari sebelum tuh..

* RAM in the house!huhu..mmg tunggu kesinabungan cinta sang ratu tuh!yeayy!!*


**hasil utk thn ni!ni pon jenuh control kalo tak mau lebih lagi dr nih!hahaha..tp baru 1 je yg tgh bace..cr² mud dlu!nnti da ade mud..baru la 1 hr tak bergerak ngadap je novel2 ni sume!haha**


** lepas tk ley nk kemana hari sabtu tu..we ols decide nk mkn kt sini!The Mall mmg penuh sesangat! fast food tk yh ckp..Q mcm ke haper je pong..**



** taraaraaaa...me & cik yani!!sesuatu yg perlu diberitahu..aku kenal dlm FB je nih & mmg tk pernah kenal pong sblm ni kt mn² tp sobab dua² ramah terlebih terus ngamm hoo!so..so many story unsangkarable la kan tertau ms lepak ngn yani!hahaha dan aku manusia paling last lak tu yg tau eberiting~
what ever pong..cik yani sila bersabar yer~moga tabah menghadapinya.. i wish u ols bahagia wif aman d'police man~


Monday, May 9, 2011

:: bila mood baking datang menerjah!! ::

wihuuuu...cm ssh nye nk update pic² kt sini skang ni!hukhukhuk..transfer & edit je lebih..asal nk update..ade je la mende yg nk kene settle kan..ehehhe..
kejadian ni sebenarnye semua 2 mggu lepas nye cerita~hahha..lama sungguh n sngt lembab nk update..ngeeeeeeeeeeeee :D

okeh..let see tengok & lihat..trial² yg bole kata menjadi la jugak!hahahha..

1: trial² buat pandan layer cake :)

** sponge cake kale ijo..tersngat lah ijo!haha..eksited letak kaler!skali hamikk dia nye kaler ijo tk hengatt nyer!hahaha**


** yeay yeay!!sodah siap..tp pic buat agar² tu tadek la plak..tk smpt nk snap~sngt la kelam kelibut!**



** taraaaa..hahha, tk nmpk la lapisnya sbb sponge kek tu eksited sngt letak kaler ijo..dah lapis agar² tu pun ijo..selamat la kan!so next time kalo nk buat lagi kek nye tk nk letak kale..biar kale natural tu..baru la nmpk lapis²nya kan! :p **


2. Trial² buat butter choc cake
**before bake**


**hihihi, cm hangus je atas dia ek..tp tk pong sebenarnya..terlebih cukulut je!**


** yeahhh!!jadi jadi!haha..suka suka!! **


3. Blurberry muffin



**hehe, yg ni sesaje je buat sbb da janji ngan opismate mau buat muffin n bwk ke opis~**

psssstttt: dr hari tu beria mintak resepi nk buat red velvet tp tk buat² jgk!aiyakkk..bila nih!iisskk, ni nk kene buat seruan mud ke ape nih!!

Tuesday, May 3, 2011

..|| gurls day out ||..

yihaaa..padan muka!!baru sempat nk upload & update psl gurls day out ni..haha~tk smpt la pulak nk edit² pic ni~okiesss, lets the story begin.... :)

hari itu hari jumaat bersamaan dengan 22042011 .. me & cida apply for halfday leave hny semata nk meronggeng bertiga..cimai lak mmg dah sah² cuti coz of good friday!ahhhaha, dia cuti la sbb kerja utk Sgpore~ we ols yg keje utk Msia ni harusslah mengappllykan cuti..nk kuar wiken sket nye payah kan!(aku la tuh!!ahaha) so ms² kecederaan cm ni je la yg boley pon..heeee :D
we ols decide to lunch at Barbera Cafe @ Bangsar..yeayy!cida banjer~weeeeeeeee...tenkiuuu frenz!moga murah rezeki tiap² tahun meletop!hahaha...ok, lets enjoyzzzz the pichiouss :) :)


taraaa..ni la tmpt nye..tmptnya dekat² dngn Bangsar Village tu..



..menu cid : oglio prawn spagthetti..


..my menu : breaded chicken breast ~ seriously yummmy!!..


..cimai menu..aisehh, lupe la nama menunye!hahaha..



..desert 1 : tiramisu ~aaaa..sodapppp!!..



..desert 2 : strawberi cheese cake ~haha, jgn tnye la sedap ke tak kan!opkos la sodappp!! :p



.. BFF!!..


..me & cida..


..me & cimai..


me & cida lagi!hahaha..

ok dah selesai aktiviti mkn²! yummmyy..perot sodah full!haha..next stationnnnn..they'll request mau bermedicure katanya..plan asal nk mencari kt area bangsar je..tp tk jadi & terus hala kereta ke KLCC!yooohooo, cm la lame gilos tk menjejak kaki ke situ..adoiiii, tu tempat mmg la sngt payah nk pergi!


...jengjengjeng...sudah smpai tempat tujuan!..itu dua org busy sudah kt kaunter!!ahahha..



..yeahhh..time for cantik²kan kuku dan kilat² kuku memasing!..

dan hasilnyaaa... ;)

hahaha..rasa cm nk pakai spec tgk kuku sndri!!huhu, tk de la nk bertahan lama sngt kan..dah kalo buat mcm² aktiviti kt umah kan..ahahha, tk pe asalkan pueh hati!hihihi..


heeee tamat dah aktiviti gurls day out utk kali ni!haha..nextttt!bilo ntahh...hahhaha..