Monday, January 31, 2011

itu dulu lar bkn skrg.....

-0126941820- sesuatu je no ni kan!dr ptg td kot no ni asik berkumandang je dlm paler nih..siap post kt FB lagik kann!haaaa, apekah???
teng teng teng~saspen je ekk!!yg pasti tu bukan no x-bf, bkn jgk no kekasih gelap, hmmm~apetah lagik no secret admire!hahaha..ekcelinyer, itu la no pertama kali ciknoba memakai talifon bimbit *skema nk mampuss!!*~haaaaa, nk tau handphone pertama yg dibeli ape? heeeeee :D
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

taraaaaaaaa~nokia 3310!!
fuhh, rasa dulu paling hebat dah dapat tipon nih!hihihi~eerr, hp ni paling bnyk berjasa~beli masa tu br masuk matrik!dpt duit elaun je trus ajak bpk pi beli hp~ms tu kt pertama complex!hehe punya la beria nk hp kan!!sanggup tu gune elaun 1st sem semata nk beli hp plus dengan simcard maxis no 0126941820 ni lah..haaa, dulu nk beli simcard bkn la semurah skrg ni!RM250 okeh sy beli no tuh..takde la cantik mn pon no tu..berterabur!tp giler mahal!!haha..tp sbb nakkkk maxis jugak kan..snggup!lepas tu lak masa tu mane ade top-up RM5 ke RM10 ni sume..paling sket RM30 haaa, kad gores dan menang utk RM30 tu kaler ijo!hehehe..activate kot!!hehehe~

* haha, sebaik google cr jumpe image ni! ;p

tapiii, no tu dah tinggal kenangan je..msk 2nd year kt Kustem dulu ciknoba terpaksa tukar no~huhu..no yg skrg ni lar..motipnye sbb ade hantu malaun mane ntah dpt no yg tu..calling2 then siap maki2 la ugut2 la..ape lar..mcm ntah ape2..mmg tk ley lupa..tb2 je call nk maki2 org~bkn skli je tp bnyk kali!ntah mangkuk mane yg gatal men pas2 no tipon ciknoba tuh..yg paling tak ley lupa dia ugut nk pukul sbbnye ciknoba report kat abg dia buat cm tuh then abg ciknoba call balik org tu ngaku diri dia polis..dia bengang tu yg siap ugut nk pukul~ehh, suka hati jek!so sudahnye terpaksa la tukar no lain~prepaid la jgk kan..hehe, tp 2nd time beli simcard tu dah murah sket la..RM88 + no cantik lagik! ;p ;p

haaaaa, itu la dia citer zaman belantara dahulu kala!haha..ntah la, tb2 je teringat no tuh..dulu ade jgk pernah nk ingt2 balik mmg tk ley nk recall tp ptg td mmg ingatan tu tajam lak merecall no tu balik! ;p ;p

*pssst, org kate tempat jatuh lagi dikenang!!apetah lagi no hp yg pertama kann!!!hahahaha..ape kene mengena ni oiii!ciknoba ciknoba!!


Saturday, January 29, 2011

:: berendam + merendam + berbakar + membakar ::

Hari Kejadian : 23 Jan 2011
Tempat Kejadian : Hutan Lipur Ampang

Segerombolan manusia dari bumi sentul telah menyerang kawasan hutan lipur Ampang, isk..dekat je upernyer!tak tau la pulak belakang zoo tu ade tempat rekreasi..huhuhu~neway, all of us really enjoy the moment!ehehhe..ekcelinyer plan nk buat aktibiti ni dah lama dah, tp kali br menjadi..kalo tak ade je halanganyer..yg lain keje la..kenduri la ape la..sngt ssh nk kumpulkan kami semua ni..tp berkat kesungguhan yg ado ni berjaya la jgk kan..walaupun mcm2 hal jgk la yg jadi..tak pe la..abaikan je manusia yg begitu~msg2 dah besar, dah beranak pinak pon..boleh pikir sndri dah yg mana baik yg mana buruk!heeeeee :D what ever la, sy sngt mls nk melayan2 hal yg sebegini..asalkan ku bahagia sudahh!kannn!! :)

ok, cite psl planning bbq nih..family yg ado kat sini tk ramai mane..lebey kurang 5 family~hehehe..nmpk mcm sket, tp ramai kepala sebenarnya!hahaha..so bab prepare makanan ni mmg kene berhabisan lar kan..biar puas!!jadinya, msg2 we ols dah amanatkan utk bwk keperluan kt sana nnti..my family kene prepare mknan sampingan!ehee..menunya ialah mihun goreng+udang salut breadcrum+samosa+blackpaper sauce+kuah kicap!!huhu..oww,lupa..brg2 utk bbq jgk!ayam yg dah perap family eppy yg sediakan n family ani bwk ikan & yg lain2 yg boleh dibakar..huhuhu!mcm sngt best!mmg best pon ;p ;p

orets, meh layan pic2 yg ado nih!hahaha..sowie, terpaksa merge2 kan pic jadi cantik mcm ni!haha..kang amik masa 3 jam lak kang nk upload!hehhehe..


*BBQ time!mcm2 cara yg kuar nk idupkan bara api tuh!hadoi la..kelakar la!neway, TQ la Ed..ko layan je kan kerenah ktrg nih..hahaha!sebaik ko ikot..kalo tak sape la yg nk tolong msk kan ayam tu tem ktrg ni berendam!wakkakakakaka.. *

*yeahhh~rendam2 time lak!huhuhu..air sngt sujuk okeh!1st time turun gagah lagi..bila 2nd time turun mmg ketar2 la menahan sejuk!tapiiiiiiii, haa..ade tapi tuh!!bila mandi sungai satu je yg tak tahan..abis kaki kene batu2 yg tajam tu..huaaaa,terbelah bagai pon ader!tp tk per la..demi menseronokkan diri memasing..gasak la kan!hahahha~ *

*eh eh..ni pe hal ni???hehe..kt tmpt ni, mmg disediakan rumah pondok cm ni!so senang la nk simpan barang!takde la besar sngt pon..kecik je..ade beranda dan bilik utk solat dan salin pakaian :) *

*haaa, ni la rupa depan pondok tuh!hihihi, motip je nk berdiri ayu2 kt tiang tu kan! ;p ;p

huhuhu..bila buat aktiviti mcm ni teringt lak zaman dulu2~hehe..yela, dulu mak bapak msg2 yg planning nk pegi mana bwk we ols jln2..nk2 tem cuti sekolah..kdg2 siap tanya..kalian sume nk pegi mane??haaa, tp ms tu sngt tak reti nk jawab nk pegi mane..ikot je mn family msg2 nk bwk..skrg lak anak2 yg planning nk pegi mana..mak bapak folo jek ngn plan anak2 nih..hihihi~ neway, korang mmg best!next time kita plan gi jauh sket!ni 1st time plan pon kan!tu pun giler ssh nk kumpul semua kan..hehehe~oklah!sampai kita jumpa lagi di family vacation yg lain :)


:: blueberry muffin ::

yeayy..mud menghapdet sudah kembali!hihihi
okeh, now turn kisah 2 minggu lalu kot!!tk ingt dah..hehehe
hasil sumbangan ikhlas dr my opismate, makanya terhasil hasil seperti yg berikut~




*adunan dh siap..tinggal nk masukkan dlm cuppies*




*ready for baking~hiasan atas tu dtg last minit!!hehehe*




taraaaaa..okeh, siap dah~boleh dimakan taim panas2!hehehe
~sebahagian besar hasil telah dibawa utk santapan warga FEL..ehhehe~


~trimas tu mekda for the cup!hehehe..ade balance lagik tu..nnti kalo ade kerajinan i bikin lagik~



Friday, January 28, 2011

..sesi membeli top up...

haluuuuu readers :) seriously sy sngt2 mengantuk!hadoi~penat berkejar2 hari ni..pg2 dah mengadap jem yg mcm tat nenas jual kat BWY tuh!hohohoho...sume hanye kerana nk hantar myleblimybi tu utk diserbis :D selamat la RM260 utk kali ni yer..hahhaha, berbaloi-baloi la katenyer sbb sethn tk penah anto serbis!hahaha..

lepas settlekan kete kene berkejar balik ke opis!hadoii~last minute calling for miting!spoil taw..baru nk ngelat msk opis!huhu..sebaik bpkku willing mau hantar ke opis dr tmpt serbis tu..huh, mujur tak jem!haaa, patutnye hari ni join geng2 fakulti mkn dim sum..tp sbb kete lambat siap da tk dpt join..hmmm~sengal hokey!katenyer 10.30 siap skali kol 12 baru call soh amik kete..uwaaaa, cm no nak poie berdimsum nye!patotnye tnggu my bro my amik kt opis utk pick up my car..tp dia lambat la pulak!aishhh~sebaik kksya ado..hihihi..tenkiu kksya!

msk je opis after lunch rasa mcm hadoilahh, pening kepala tgk segala menda pending atas meja!huwaaa~ntah bila nk abes pon tak tau la! stress bangaattt!!bertambah la stress bila tgk feedback KPI tuh..lagi la kann!hmmmm..tatau da nk berkata ape!!ikutkan aje la~

eh eh eh..mcm merewang jauh lak dr tajuk entry tu ek!hahaha..ok ok, officially i'm using prepaid no skng ni!kenapa mengapa?hmmm~sume gara2 nk save bill amount for next month!hadoi lar..ni pon stress gak ni!my lil bro gune my hp utk surf tenet!hadoiii~melambung2 la bil nye mcm gunung everest!adooyaiiii...poning palo den!!so bila dah guna prepaid, mula la agenda membeli top up, mengisi top up dan mengechek balance top up~teringat lak zaman2 belajar dulu!huhu..tp no yg lama tu msh lagi digunakan utk coming call..so kaedahnye skang da mcm org kaya bisnes ribu riban je sbb ade 2 tipon!ahhahaha..makanya tipon torclite pon sudah kluarlah ;p sebaik bkn BB torch!ekekekekeke...

ok cukup smpai disini, mata sy dah segar bugar akibat terlena seketika td..ngahahahaha!niat dihati nk menghapdet pasal BBQ last week!hehehe..cekidot okehh!!



bertukar ;)

yeahhh!i love my new look blog ni~hahahaha..tp bnyk lagi tu nk kene tmbh dan tukar!utk masa dan ketika ini, guna pakai yg ni dulu~pon da cantik dah!ahhaha..naseb la!puji diri sndri lagi~hihihi..suka ati ar..blog i bkn blog u~huahuahuahuhua..adoii, mata da nantok~mau titon..esok pagi2 mau hantar itu myleblimybi gi serbis!huhuhu..gile ke haper dkt setahun da tk pi hantar serbis..heeeeeeeeeee :D see yaaaa...next next entry! :)

Monday, January 24, 2011

tangguh = defer???

aloooo...monday is back!hohoho..motif je kan status entry nih..ahahha..sebenarnye sume tu kait mengait ngn entry2 kt blog nih!hadoii~gila bnyk entry yg tertangguh..sedari awal bln lagi..semuanya tinggal kt dlm draft jek!wakakkakaka..ontah la..mud ilang ke laut tk balik2 lagi ni..ngn entry berjimba ngn BFF pon tk buat2 lagik~kesah berBBQ kelmarin lagi..sebedei danish pon tk berapa jugak updatenye..aishh,ape nk jadi ni ciknoba oiiihh.. =__=

Thursday, January 20, 2011

:: ceritera anak buahanku tersyg ::

video
taraaaaaaaaaaaaa...
today 20 Jan 2011 Danish turn two~uwaaa..sekejapan sj..
rasanya baru je menatap wajah mungil yg br dilahirkan itu..
waktu itu..dia yg sedang enak ketiduran selepas dibersihkan oleh misi2 dihospital itu..
tp skrg..sebut apa saja..pasti kata2 itu akan keluar dr bibir mungil dia..
panggilan; mama, papa, nenek, atok, auntie, pakcu..acik..sngt jelas ketara skrg..
sngt obses dengan kapal terbang~pantang mendengar buntyi deruman enjin kapal di langit dia dah kegirangan..huhu~
skrg..dia la penawar suka duka segala-gala bg ku..hehehe!InsyaAllah, smpai bila2.. :D

~Selamat Ulang tahun Danish syg~Moga jadi anak yg baik dan pintar ya~
~ Moga panjang umurnya~dikurniakan kesihatan yg baik~
:)


Sunday, January 16, 2011

hilang ke laut barangkali..

..currently i'm doing my KPI!yupp..terpaksa buat!!seriously sedey betul tgk KPI tahun ni~hmm..deleting everything!!uwaaaaaaaaaaaaa~sedey!! :(
jauhhhhh dr dlm hati ni sebenarnye still tk boleh terima perubahan yg dibuat tu..tp siapa sy nk pertikaikan tu sume kan!pilihan kah?tk kan!!hmmmm~harus dan perlu redho!walaupun!!!entah lah..sngt2 tk de mud nk isi borang KPI tuh!!rasa mcm ape je..

*terasa seperi sy sebenarnye tertikam oleh silompat tikam but entahlah..my feelings kan!suka je kerapu~tp based from previous record, my feelings tk penah mentipu sy~ dlm 10 terfeelings satu je la kot mentipu!tp tatau la kot ini sy satu tuh!huhuhu*

hadoii!!how how how???seriously hilang ke laut mud sy nih!sedey..meluats.. sume ade!!hoi hoi hoiiiiiiiiiiiiiiiii!!!mencihhh perasaan gini!! :( :(


Friday, January 7, 2011

- habit yg tak baik -

..hohohoho, kaki kiri sy sakit skrg!ibu jari kaki kiri tak yh ckp la..mendenyut cam ke hape je lagik!..padan la muka kan~gegegeggege..
ni sume gara habit buruk diri sendiri dikala otak melayang pergi ke tempat lain..
sape suh seronok sngt cabut2 kuku kaki sndri..skrg rasakan!
adoihh~siyes, sume berlaku tnpa sedar..dan itu mmg my bad habit kalo tgh ssh hati or berkhayal entah kemana!!huhu..
..smlm buat lagik..smpai dah berdarah-darah baru nk berhenti!erkkkk~mmg sengal!!
sbb tu kuku jari kelingking kaki kanan dah tak tumbuh langsung sume sbb bad habit ni!
lalallalalala..
ini mlm kaki sy sakit!adooooiiiiiiiiii~tk ley tido jadiknye..sbb bengkak!
hukhukhukhuk :(
rasakan la sndri~sendri cr psl!sndri tnggung la!

Thursday, January 6, 2011

ang+ka+sa+wan @ OuM Ass+em+bly

plinggggggg~
bosannnn~
sebab 3/4 masa bekerja hari ni tak begitu efisien
huhu..
ceritanya..hari ni ada 1st assembly utk 2011 lar.. & guess what??hahaha..1st time jugek la cik noba membuat onar tidak mengkoirkan diri!hahaha..
ontah la..makcik takde mud le nk koir!nape ntah!! plus takde tudung yg sama jugak!hahaha
alasan semata..bnyk tudung sape2 ley pinjam~tp mmg la saje kann nk buat onar..huhuhu~
so kesahnye..jd pentonton je dr atas..hehe..i laike!!sekali sekala~alalallalala..
kesahnya hari ade special guest~ Dato Sheikh Muszaphar our angkasawan tuh..
hmmm~encem??buley la..sweet ekceli..exp bila dia senyum!!ohh..pengsan 5 saat!hahahaha..
ok..ni sket2 pic tatkala dia kasi speech tu ;)


* ape ye tajuknye tadi..lupa udah!hehehehe*



*yeahhh, autograph session*
see my name tak??hehehe..cik noba terkedu lagi 8 saat dikala dia tanya pe maksud nama cik noba tuh!hadoiii~jgn la senyum lebih2 dpn sy boleh!..
*grrrr, dgn tak malunye lagik ckp 'nk salam!!!' smbil hulur tangan!!
aduhh..pe kene ntah ngn cik noba nih!!giloosss...ngahahhaha


hihihi...jgn la telengkan kepala tu..pusingkan pc je!
*siyes tak reti nk rotate bila da msk dlm nih!*

ok dah habis cerita pasal Mr Angkasawan yg sweet itew..hehehe!yg buat cik noba bosan ari ni adalah kerana masa yg terbuang selepas assembly hari ni..
hadoiii, pg2 tadi ms nk on pc mmg tak de hal..tb2 ms nk log in je trus pc ni ter off dgn sndrinye..
eh eh mcm pelik la pulak~mls nk layan sbb ms tu rushing nk pi assembly..lmbt smpai opis pon ye sbb ujan + jam!huh!
then balek je assembly tu try tgk plug tak on ke or tercabut ke ape ke kan..tak la pulak..so mmg ingt isi perut CPU ni la kot yg sakit..then denggan rasa tak bersalah call la org ict tuk check..tp smpai kol 3 lebih tk smpai2 jugek..ntah kenapa tb2 cik noba terasa nk check balek plug2 tu sume..tiba2 terperasan seswatu..haaaaaaaaaaaaaaa!!
mmg la plug tu kat situ tercucuk cntik tp sebenarnye tk berapa nk rapat!grrrrrrrrrrrrrr...bila tekan bebetul baru la lampu kt CPU tu nyala..hadoiiii!!
sabar je lahhh...maybe plug tu longgar masa cleaner pg td gune plug lain tuk vacum kot!hadoi laaa..buang masa sungguh!!
sodahnye..bila dah 3/4 masa bekerja tu di lalalalalallala kan..makanya malas sudah!ahahaha
satu ape pun tak jalan hari ni..sedey btol!!*aik, cm tak caye je kan cik noba nk sedey2 nih!ekekekke...layankan aje la!

ok lahh..cukup smpai disini~hihihi..tata titi tutu..nk balek sudah..nk jumpa danish!hehe..2 hr dah tk jumpa dia..huhuhu

p/s : lepas pc dah ley on..baru la jejaki dr ict dtg~ngahahahaha..den golak golek2 je kate pc dah ok!huhuhuhu...hampunnnnn!!pasni sy akan pastikan check plug tu bebetol dulu!lalallalalalalala *peace*

Tuesday, January 4, 2011

..tak de keje cari keje..

olaaaaaaaaaaaaaa...hihihi, my 1st entry di alaf baru..eh salah..tahun baru..hehehe..
so, baru 2 hari kerja..hari pertama tak rasa jaming nye..hari kedua mula dah..sessi tersengguk2 bawak kete!hehhe..jadi bila dah tersengguk2 bawak kete..ni lah hasilnya ;p



*see, nmpk tak kat side mirror tu kereta da beratur panjang..huh, sngt busan!!*



*taraaaaaaaaaa...hasil pertamaaaaa!!haha..i laike la ni pic..terus tukar as profile pic my blog!hahaha*



*oopsssss...pic ni yg lebar ke atau pipi cik noba mmg lebar skrg!haha..


hahaha..tu ceritera hari ni..yg ni cerita semalam lak..otw balek ke rumah dr opis...hihi
mmg tak dok kojo dah ni..bwk kete smbil main2 camera tipon canggih tu..huhu

*nk kuar kat gate belakang..hahaha..traffic dah ijo..tk psn..sebok nk click2 pic tu kan..seb baik tk de kete kat belakang den!huhuhu*



*fokus fokus ke arah jalan raya tu yer!!kunun2 je nih..poyo! ;p ;p *



*traffic lite lagikkk..tp da nk smpai umah dah..tem ni kan sebenarnye nmpk sesuatu taw..jeng jeng jeng..apekahh??hehe..ni kat bawah ni;



*myvi pink niii!!nk 10 bley??hahahha..tak sebenarnye bukan myvi ni yg sy fokus..sebenarnye fokus kt driver tu..skali lelaki la yg drive..gegegege..how suwittttttttt!!tp i guess ni kete gf die kot sbb perasan ade ladies dok sblh tu..huhuhu..tp kalo betol la laki ni yg punye..mmg kerlassss lahhhh!hahaha..tabik toing toing la cik noba cm nih!hehehhehe...

pssst: sebaik die tak perasan cik noba snap pic kete dia nih!hihih..jenuh makcik nk kaber!!hahahaha*


ok dah tu saje penceritaan dihari ni..lain kali kita jumpa lagik!ehh..hahahah..kerepek merepek ehh!!