Tuesday, February 8, 2011

:: makan..makan dan makan ::

holaaaaaa....
..last entry sebelum entry kesedihan tu sy der sebut psl aktiviti ms cuti kan..
hehe..so ari ni mensempat diri pepagi selasa nan indah ni utk mengupdate cerita tu!
cehh, mcm best jer!lantak lar..suka ati den la kan!hahahaha..
so lets the story begin :)

1. ini kes tegedik nk buat kek yogurt!!

*proses membuat sejatan yogurt*
~lama gilos nk tunggu dekat 2 jam hokey~ 


*biskut oreo yg dah dihancurkan utk jadi base* 


 * yogurt yg dah siap dicampur dengan fresh cream*


*ok..dah siap!tunggu kasi dibeku*
~tapiiiiiiiiii...huhuhu, tk beku pun!huwaaaaa..sbb tak cukup gelatin!sudahnye..makan je mcm tuh!patutnye kalo dia betul keras dia boleh dipotong mcm kek tuh!hukhukhuk...tk pe la!1st trial kan..yg penting!!abes jugak :p
next time kita try buat lagik!chaiyok chaiyokkkkk~



2. ini cerita hari rajin memasak dan memakan

* my mom kata~ko msk la..mak malas nk masak!hadoiii~ciknoba ni reti ape je pong!little² can laa!!*
so..decide nk buat makanan kt atas tu..errr, tk tau la nk kata daging msk ape..sume aku letak dlm tuh!hahaha..tk kesah jgk la..yg penting abes & sodapp!haha~puji memuji diri sndri berlaku sudah!nasebb laaaaarr :p ;p


3. ni kes tergedik nk makan laksa..

*kuah laksa*
~huhuhu, sedappppppp hokeyyy!! ~


 *reramuannnnn lelaksaa*


 *taraaaaaaaaaaaaaa*
~mangkuk pertama!hahaha..motip je!maksudnya..ade mangkuk2 dengan nombor yg seterusnya la!hahahahha~


4. ini kes boring gilos ms hari last bermalas2an dirumah!hihihi
*pandan cupcake + choc rise + choc chip*
~as usual..sodap gak!hahaha..nk puji gak diri sndiri!haha..peduli haper kan! ;p ;p ~


^ ok dah..tu jer!ahhaha..mcm gempak je kan!padahal bkn la terror sngt pon!kecoh je lebih!hihihihi...tk per atleast i learn kan dari tk der buat ape langsung..makanan2 simple cenggini pon ok la tuh!!next time kita buat lar yg lebih hebat lagi!InsyaAllah :) ^


4 comments:

  1. Sejak² 'bertunang' nie rajhennnnn masak eh... Wakakakkaka

    ReplyDelete
  2. wah.. pilihan ibu2 meertua nie.. hahaha

    ReplyDelete